Diensten

Home » Diensten

Schoorsteen renovatie

Een verouderde schoorsteen heeft vaak poreuze voegen. Het gevolg van poreuze voegen, kan een lekkage zijn. Een lekkage kan levensgevaarlijk zijn wanneer deze door het versleten rookkanaal in de gaskachel of openhaard terecht komt. Een schoorsteen kan ook door een storm of schoorsteenbrand beschadigd zijn. Een schoorsteen renovatie is dan de oplossing om de schoorsteen weer in de oude staat te krijgen. PDK Groep B.V is de specialist als het om Schoorsteen gaat. We kunnen uw schoorsteen herstellen wanneer deze beschadigd is. Lees daarom snel verder en ontdek de mogelijkheden die we hebben op het gebied van schoorsteen renovatie.

 

Gevolgen schoorsteen beschadiging

Wanneer een schoorsteen verouderd is, de rook slecht doortrekt en hierdoor terugslag van rook plaatsvindt, bestaat het risico dat er koolmonoxide in de woning terecht komt. Dit is gevaarlijk voor de gezondheid van de inwonenden van het huis. Een op de drie woningbranden wordt veroorzaakt door een schoorsteenbrand. Met een schoorsteen renovatie van PDK Groep B.V loopt u geen enkel risico.

 

De mogelijke vormen van renovatie 

Een schoorsteen kan van buitenaf gerenoveerd worden. Losse voegen kunnen simpel hersteld worden door onze gespecialiseerde dakwerkers. Dit kan zonder kap- of breekwerk, maar ook zonder dat de dakbedekking verwijderd hoeft te worden. De voegen worden uitgefreesd om vervolgens opnieuw gevoegd te worden. Ook kunnen losse bakstenen uit de constructie worden gehaald om opnieuw ingemetseld te worden. De voegen kunnen we impregneren. Er wordt dan een waterafstotende coating aangebracht waardoor de voegen geen water meer zullen opnemen en vorstschade en scheurschade wordt voorkomen. Er is een alternatieve vorm voor het impregneren, we kunnen een schoorsteen ook laten bezetten. Een vochtwerende pleister wordt hierbij om de schoorsteen geplaatst. Deze pleister is volledig waterdicht en kan achteraf overgeschilderd worden. De pleister heeft hetzelfde doel als het impregneren, namelijk het voorkomen van lekkage. Een roetschuif plaatsen in het schouwkanaal kan helpen om de roetophoping later eenvoudig te verwijderen.

 

Laat u uw schoorsteen renovatie uitvoeren door PDK Groep B.V

PDK Groep B.V is de specialist op het gebied van daken en schoorsteen renovatie. Ons team bestaat uit specialisten met passie voor hun werk en vakgebied. We zijn actief in heel  Nederland.
Heeft u ons met spoed nodig? Dan bieden we u een 24 uursservice, 7 dagen per week.

U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen door het onderstaande contactformulier in te vullen,

Timmerwerk

Heeft u timmerwerk dat u uit handen wenst te geven aan de vakman? PDK Groep BV is u hier graag mee van dienst. Wij kunnen uw dak isoleren,onderhoud- en restauratiewerk. Op die manier zorgen we voor timmerwerk van een ware vakman, die u op ambachtelijke wijze van dienst zal zijn. Dit draagt onder andere bij aan de snelheid waarmee we kunnen werken, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit.

We beschikken over uitgebreide timmerervaring, waardoor we u op een professionele wijze van dienst kunnen zijn met timmerwerk op hoog niveau. We houden uiteraard rekening met de bouwfysische en constructieve aspecten, om de juiste materialen te selecteren en ervoor te zorgen dat we het door u gewenste resultaat bereiken.

Lood en zinkwerk

Lood en zink wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor veel verschillende doeleinden ten behoeve van het afdichten van daken en het gecontroleerd afvoeren van hemelwater. De montage en verwerking vereist vakmanschap. Lood en zink zijn duurzame materialen en hebben weinig onderhoud nodig, mits deze vakkundig zijn aangebracht.

Bij de verwerking van lood moet u denken aan de nok van een puntdak, loodslabben langs een plat dak, of dakkapel en loketten langs de schoorsteen. De dikte van het lood kan verschillen en is afhankelijk van de toepassing.

De meest bekende toepassingen van zink zijn dakgoten, hemelwaterafvoeren en zijkanten van dakkapellen. Zink is een materiaal dat in allerlei vormen toegepast kan worden. De unieke kenmerken van zink zorgen voor de juiste uitstraling van oude en nieuwe gebouwen. Als u eens iets anders wilt, is gevelbekleding of dakbedekking van zinkwerk misschien iets voor u.

Dakramen

We luisteren graag naar uw wensen en zullen u op alle mogelijke manieren adviseren. Daarnaast doen we natuurlijk ons uiterste best om de betreffende wensen ten uitvoer te brengen. Als u tevreden bent, zijn wij dat als dakramenspecialist immers ook. Met goede garanties bieden we u daarom de zekerheid dat u jaren vrij bent van zorgen als het gaat om uw dakraam. Ook een goede service behoort tot onze plicht. Via onze website proberen wij u zo veel mogelijk op de hoogte te houden van alle mogelijkheden.

Dit betekent dat we kiezen voor de hoogste kwaliteit. Door het laten plaatsen van een Dakraam creëer je aanzienlijk meer  licht op zolder, waardoor de zolderkamer een stuk bruikbaarder wordt. leveren uitsluitend producten waar wij zelf 100% achter staan.

Bitumen dakbedekking

De meeste platte daken worden voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Bitumen zijn voor platte daken het meest geschikt omdat bij afwerking vochtgevoelige naden volledig worden afgedicht. 80% van de platte daken worden uitgevoerd met een bitumineus daksysteem. Eenvoudig te verklaren omdat Bitumen een hoge weerstand heeft tegen veroudering, onderhoudsarm is en geschikt voor recycling.

  • Levensduur van circa 15 tot 25 jaar
  • 10 jaar productgarantie volgens voorschriften leverancier.
  • kan worden gebruikt voor vrijwel iedere dakvorm
  • wordt veel toegepast ivm eenvoudige verwerkbaarheid.

Isoleren loont

Voor isolatiemateriaal kunt u een beroep doen op PDK Groep BV. Wij hebben de kennis en de ervaring om u optimaal van dienst te kunnen zijn. PDK Groep BV is een gekwalificeerd en gecertificeerd isolatiebedrijf. Door onze expertise weten wij welke stappen moeten worden genomen om een duurzame isolatie te kunnen bewerkstelligen. Het isolatiemateriaal waarvan wij gebruik maken is onder meer Pir isolatie,isolatie folie,piepschuim,.

Onze mogelijkheden zijn groot. Het isolatiemateriaal wordt met zorg geplaatst zodat u de winter behaaglijk en goed geïsoleerd doorkomt. Wij gaan voor u aan de slag. PDK Groep BV is een sterk servicegericht bedrijf. Wij gaan voor een tevreden klant. Een aangenaam aanvoelend, warm huis is een belangrijke voorwaarde voor optimaal wooncomfort. Voor het aanbrengen van isolatiemateriaal kunt u PDK Groep BV inschakelen.

Nieuwbouw

PDK Groep BV helpt u graag met het leggen van de pannen   van uw nieuwbouw huis.  De ervaring van PDK Groep BV in de begeleiding van deze trajecten is waardevol voor ieder uniek nieuwbouwproject. Daar kunt u uiteraard gebruik van maken.

Dakrenovatie

Ook voor een gedeeltelijke dakrenovatie  kunt u een beroep op ons doen. Deze dakrenovatie wordt niet alleen verzorgd wanneer het hele dak beschadigd is of vervangen moet worden. Wij zijn ook de juiste partij om uw gedeeltelijk beschadigde dak te renoveren. Zo betaalt u precies voor de benodigde renovatie.

Het renoveren van een dak is niet alleen voor het uiterlijk belangrijk. Oude daken voldoen in veel gevallen niet meer aan de eisen op het gebied van milieu, comfort en gezondheid.

Twijfelt u of uw dak volledig of slechts gedeeltelijk gerenoveerd moet worden? Twijfel niet, neem contact met ons op!

Recente projecten